silvia sabova

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Je staroba pekná?

Som tu jediná úchylná?
Nedá mi neragovať na rozvinutú debatu o živote a smrti....Dostala som otázku s jemne ironickým podtónom, či je staroba pekná... Keď som mala 16, tak sa mi 20-ročné ženy zdali staré tety... Keď som mala 20, tak sa mi 25 ročné mamy zdali staré tety... ....................... A tak to išlo, až som dospela k názoru, že aj na starobu sa človek môže tešiť, ak sa necíti staro... A človeka bolí veľmi veľa vecí aj keď má hoci len 16. A niekedy sú to bolesti horšie ako tie fyziologické.... Dodnes si ich pamätám... Nakoľko sa dosť pravidelne stretávam s názormi typu radšej byť mŕtvy ako starý, prípadne čo už je pekné na tom, že človeka všetko bolí a nič mu nefunguje, rozhodla som sa položiť Vám všetkým otázku: ČO SI MYSLÍTE O STAROBE? Len ma zaujíma, či som tu jediná úchylná, komu predstava staroby nevadí a nevadila ani v časoch dávnych...Niekde okolo dinosaurov....

život okolo | stály odkaz

Komentáre

  1. poznam taky citat
    clovek je taky stary na akeho sa citi
    publikované: 24.01.2006 21:39:20 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)
    Tak ja mam 16 a nemam nic proti starobe...podla mna je dokonca zlate ked ide taka stara babicka z dedkom a je vidno ze sa a potolkych rokoch maju radi...Ja osobne si myslim ze tak ako sme boli mlady tak musime byt aj stary ci sa nam to paci alebo nie..niektori sa pokusaju vrasky(svoj vek) zakryt plastyckymi operaciami...Aj tak im to nepomoze lebo raz sa budu musiet postavit zoci-voci svojmu veku...Takze niesi uchylna ani mne staroba nevadi...:)(:
    publikované: 24.01.2006 23:48:56 | autor: Ewilka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. a ty si uz stara chnypa? :))
    kazdy sa tesi na nieco ine, mne na starobe od isteho veku vadi urcita fyzicka indispozicia, inak je mi to suma-fuk.
    Myslim ze stari ludia sa zdaju dementni preto, lebo su uz otrli a nemaju co stratit a tak nechavaju vyplavat na povrch svoje zakladne a dlho potlacane instinkty (napr egoizmus) a ja by som ich (cest vynimkam, ale tak to je aj s mojimi rovesnikmi/ckami) potom za to najradsej nahadzala do zumpy.
    publikované: 25.01.2006 09:24:59 | autor: adela (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. chnypa
    Staroba... od akeho veku je definovana staroba? 50 a nahor? alebo 80 a vyssie? pre mna je straoba tak po sestdesiatke... ale vravim si, ze od osemdesiatky zit urcite nechcem... pozeram tak na moju prastarku, ktora ma 93 a je uz dost mimo... kade chodi tade pusti a pod... ale urcite nepovazujem za starobu taku 40... ved vtedy sa to vsetko zacina, nie?
    publikované: 25.01.2006 13:40:21 | autor: Lucia (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. nie som stary, ale..... Vies, ved ma poznas!
    Staroba, hmm, to je dost chulostiva tema pre mnoho ludi. Dost mladych ludi nechce byt stary.Ved samozrejme - pohlad na skormuteneho a vekom osuchaneho cloveka pre mladych neni moc vabny.
    Neuvedomuju si vsak, ze aj oni mozu byt stastny a spokojny v tom ako ziju a ako vyzeraju, ale urcite si svoj zivot uzivaju viac, ako vacsina z nas. Zaoberaju sa vecami co ich zaujima, nikam sa nezenu a maju stale cas.
    Kaslu na mnoho veci, ktore nas mladych vzklucuje a tym su volnejsi.
    To je tak: kym si mlady, chces nim aj zostat, ale ak zostarnes, pochopis, ze staroba neni ziadny horor ktoreho sa treba bat, ze je to len dalsia faza tvojho zivota, faza spomienok a navratov do cias svojho mladia a preto aj faza v ktorej sa vo vas prebudi malady clovek, cize mlady duch.
    publikované: 30.01.2006 09:54:08 | autor: Saboma (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. mam rada
    starych ludi. Moja p. profesorka spevu ma 83 a nosila by som ju na rukach.
    publikované: 07.04.2006 16:36:52 | autor: čvi (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. rovanko
    ako moj byvaly slovencinar... stale sme v kontakte prostrednictvom e-mailu... vdaka za techniku :-)
    publikované: 07.04.2006 16:43:24 | autor: silvia (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014